Welkom bij Hartslag Nu, een samenwerking tussen de Gemeente, de RAVU en hier gepromoot door EHBO-afdeling Bunnik-Odijk.

In overleg met de gemeente Bunnik en de ambulancedienst RAVU heeft het bestuur van onze vereniging het initiatief genomen om een Hartslag Nu netwerk op te zetten in de gemeente Bunnik.

Dit is een reanimatienetwerk van beschikbare burgerhulpverleners en AED’s. Het doel is om bij melding van een (vermoedelijke) hartstilstand binnen zes minuten ter plekke te zijn en een reanimatie te kunnen starten. Hiermee worden de overlevingskansen tussen het moment van de melding bij 112 en de aankomst van de ambulance aanzienlijk vergroot.

Na een oproep vanuit de 112 meldkamer zal een aantal mensen rechtstreeks naar het adres van de hulpverlening worden gestuurd en een aantal mensen zal worden opgeroepen om zo snel mogelijk de dichtstbijzijnde AED op te halen en deze naar het adres te brengen.

Wie kan zich als vrijwilliger aanmelden? Iedereen die beschikt over een geldige reanimatie aantekening. Het is dus uitdrukkelijk niet de bedoeling dat alleen leden van onze vereniging hierin deelnemen. Iedereen die BHV gecertificeerd is, een EHBO opleiding heeft gevolgd of vanuit een achtergrond als professionele hulpverlener over reanimatievaardigheid beschikt kan zich als vrijwilliger aanmelden.

Details over de manier waarop dit netwerk functioneert kan je vinden op www.HartslagNu.nl. Hier kan men zich ook opgeven als vrijwilliger of een AED beschikbaar stellen. Als je nog vragen hebt kan je contact opnemen met ehbobunnik.hartslagnu@outlook.com.