Op een veilige wijze uw kennis oefenen kan bij EHBO-afdeling Bunnik-Odijk!

Ieder seizoen organiseert de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO wedstrijden om de praktijkervaring van de leden te vergroten. De tijden en plaatsen waar de wedstrijden gehouden worden, worden op aanvraag tijdens de lesavonden bekend gemaakt.

Iedereen die in het bezit is van een geldig EHBO-diploma en die nog nooit aan zo'n wedstrijd heeft meegedaan, is een junior en kan deelnemen in een wedstrijdploeg voor de juniorenwedstrijd. De wedstrijdploegen bestaan elk uit 3 EHBO'ers. Zij moeten als team een aantal praktijkgevallen behandelen (met 2 slachtoffers) voor het oog van een jury. Leden, cursisten, familie en kennissen zijn van harte welkom als toeschouwer. Onze vereniging heeft in het verleden al heel wat bekers in de wacht gesleept.

Een EHBO-wedstrijd lijkt een beetje op een diagnosetest met handelen. Het is dé mogelijkheid om ‘echt’ EHBO te verlenen op lotusslachtoffers en waar fouten maken kan, het is net echt.


Formeer een wedstrijdteam samen met twee enthousiaste mede-EHBO'ers en geef het team op voor de wedstrijden. Opgeven kan bij een bestuurslid.